Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brownie cheesecake swirl

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Roy Fares brownie-cheesecake. Godare blir det inte, vi lovar!

Ingredienser

1 portion

Cheesecake

  • 300 g färskost
  • 55 g ägg (1st)
  • 45 g strösocker (1/2dl)

Brownie

  • 180 g smör
  • 180 g mörk choklad
  • 90 g vetemjöl (1 1/2dl)
  • 40 g kakao (1dl)
  • 165 g ägg (3st)
  • 260 g strösocker (2 1/2dl)
  • 5 g bakpulver

Så här gör du

  1. Cheescake: Vispa färskost och strösocker lite lätt, tillsätt ägg och blanda väl tills den är slät och krämig.
  2. Brownie: Sätt ugnen på 160 grader. Smöra och mjöla en bakform med bakplåtspapper i botten. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Ta bort från värmen, häll det över chokladen och rör om så att den smälter.
  3. Sikta alla torra ingredienser. Vispa ägg och strösocker lite lätt, blanda sedan i den smälta chokladen och de torra ingredienserna, blanda till en slät och fin smet. Grädda 30 min, ta ut och låt den svalna helt.
1 kommentar om "Brownie cheesecake swirl"
  • cryptocap
    cryptocap

    Jag följde receptet till punkt och pricka. Chokladsmeten blir trög medan cheesecakesmeten blir rinnig, vilket gör det svårt att blanda fina mönster. Efter att ta gräddat kakan och låtit den svalna upptäcker jag att den är torr och smulig i kanterna och rinnig i kärnan. Inte ett uns av seghet och den är omöjlig att dela i bitar. Smaken av den tunna hinnan av ”cheesecake” försvinner kring den överväldigande chokladsmaken från kombinationen av smält mörk choklad och en hel deciliter kakao. Värdelöst.