Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brownie cake pops

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

”Frys dina cake pops helt innan du doppar dem i choklad, annars finns det en risk att degen inte håller ihop. Rör om i chokladen efter varje doppning så att den inte stelnar. Ha gärna ett vattenbad i närheten också och värm upp chokladen om den börjar stelna.”

Recept ur ”Baka som en stjärna” av Shireen Selfelt.

Ingredienser

12 pops

Cake pops:

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl farinsocker
  • 2 stora ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 150–175 g cream cheese

Till garnering:

  • 200 g mjölk- eller mörk choklad
  • hackade jordnötter, strössel, kokosflingor eller kakao

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en rektangulär bakform, cirka 20 × 30 centimeter, med bakplåtspapper.
  3. Smält smör och choklad i en rostfri bunke över vattenbad. Ta av från värmen och rör ner socker och ägg.
  4. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en bunke, och sikta sedan ner i äggblandningen. Rör ihop till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 18–20 minuter. Kontrollera att kakan är färdig med en provsticka, den ska vara helt torr när du tar upp den. Låt svalna helt.
  6. Smula ner brownien i en bunke och blanda med cream cheese till en fast massa. Forma degen till bollar, tryck in en glasspinne eller ett sugrör i varje boll och ställ i frysen i 30 minuter.
  7. Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron.
  8. Doppa varje cake pops i choklad. Dekorera med exempelvis hackade jordnötter, strössel, kokosflingor, kakao eller något annat du tycker är gott.
  9. Låt stå i kylskåp fram till servering.