Brownie cake pops – recept

Frida Wismar
Ingredienser
12 pops
Cake pops:
- 100 g smör
- 100 g mörk choklad
- 2 dl farinsocker
- 2 stora ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk bakpulver
- 2 dl vetemjöl
- 150–175 g cream cheese
Till garnering:
- 200 g mjölk- eller mörk choklad
- hackade jordnötter, strössel, kokosflingor eller kakao
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en rektangulär bakform, cirka 20 × 30 centimeter, med bakplåtspapper.
- Smält smör och choklad i en rostfri bunke över vattenbad. Ta av från värmen och rör ner socker och ägg.
- Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en bunke, och sikta sedan ner i äggblandningen. Rör ihop till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 18–20 minuter. Kontrollera att kakan är färdig med en provsticka, den ska vara helt torr när du tar upp den. Låt svalna helt.
- Smula ner brownien i en bunke och blanda med cream cheese till en fast massa. Forma degen till bollar, tryck in en glasspinne eller ett sugrör i varje boll och ställ i frysen i 30 minuter.
- Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron.
- Doppa varje cake pops i choklad. Dekorera med exempelvis hackade jordnötter, strössel, kokosflingor, kakao eller något annat du tycker är gott.
- Låt stå i kylskåp fram till servering.

Du kanske även gillar
Populära recept