Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brödsallad med gröna linser

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 ½ dl okokta gröna linser
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 gurka
  • 75 g salladslök
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 kruka mynta
  • 1 roman- eller krispsalladshuvud
  • 2 pitabröd eller skivor lantbröd
  • olivolja till stekning
  • rostade sesamfrön till servering

Dressing:

  • 4 msk olivolja
  • 2 msk granatäpplesirap
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär tomaterna i bitar. Skala och kärna ur gurkan och skär den i halvmånar. Strimla salladslöken och hacka örterna grovt. Riv salladen i mindre bitar.
  3. Blanda olivolja och granatäpplesirap till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Riv brödet i bitar och stek det gyllene i olja.
  5. Blanda linserna med dressingen, tomaterna, gurkan, örterna och salladslöken. Fördela salladen på ett fat. Lägg på linserna och brödbitar samt sesamfrön.