Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bröd med sydfransk fyllning

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 limpor

Fyllning:

  • 1 dl soltorkade tomater, hackade
  • 1 dl rostad paprika, strinmlade (finns på burk)
  • 1 dl tapenade
  • 1 dl kruka basilika
  • 1,5 dl parmesan, riven
  • svartpeppar
  • gourmetsalt

Bröddeg:

  • 900 g vetemjöl special
  • 550 g vatten
  • 20 g färsk jäst
  • 20 g salt

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser utom salt och knåda i maskin under 15 minuter, till- sätt salt och kör ytterligare 3 minuter.
  2. Låt jäsa i 40 minuter och stjälp därefter upp på mjölat bord, mjöla degen men knåda den inte. Dela degen i två bitar och kavla eller tryck ut klumparna till två rektangulära ”pizzor”, 1 centimeter tjocka.
  3. Stryk ut tapenaden och placera ut de övriga ingredienserna på degen, krydda med salt och peppar.
  4. Rulla ihop som en rulltårta och nyp ihop degen i där de möts. Mjöla rikligt och låt jäsa på en väl smord och mjölad plåt och låt jäsa i 60 minuter.
  5. Sätt ugnen på 260 grader och sätt en långpanna på nedersta falsen. Sätt in brödet när ugnen är varm och häll försiktigt 1/2 dl vatten i plåten underst och stäng.
  6. Kasta in ytterligare en 1/2 dl vatten i långpannan under de närmaste 5 minuterna och sänk därefter till 190 grader och baka i ytterligare ca 35 minuter. Om du vänder på brödet ska det låta ihålig när du slår med fingertopparna.