Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Broccoloco bowl

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

En fräsch och god lunch!

Ingredienser

2 portioner

Vitlöksrostad Broccoloco:

  • 1 st Broccoloco
  • 3 tsk rapsolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar

Ingefärsrostad sötpotatis:

  • 1 st sötpotatis
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk färskriven ingefära
  • 1 nypa salt

Quinoa:

  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vatten
  • 1 krm salt

Avokadosås:

  • 1 st avokado
  • 1 msk limejuice
  • 1 dl mandelmjölk
  • 1 nypa salt

Tillbehör:

  • 1 pkt halloumi
  • 1 dl picklad rödlök
  • 1 dl valnötter
  • 1 st lime, 4 skivor räcker
  • 50 g babypenat, ca 4dl

Så här gör du

  1. Rostning i Ugn: Förvärm ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt.
  2. Förbered dina grönsaker. Skär Broccolocon på längden i stavar (träd). Skrubba sötpotatisen och skär den i en centimeters tjocka skivor.
  3. Massera in Broccolocon i olja, pressad vitlök och salt i en större skål. Lägg sedan ut Broccolocon på halva plåten.
  4. Använd samma skål och blanda sötpotatisen med olja, salt och ingefära. Sprid sedan ut skivorna på den andra delen av plåten.
  5. Baka i ugnen i 10 minuter. Vänd sedan på Broccolocon och sötpotatisen, baka dem ytterligare i 10 minuter. Sänk värmen i slutet av rostningen till 150 grader om du ser att Broccolocon börjar få för mycket färg.
  6. Quinoa: Skölj Quinoan. Koka upp quinoan med vatten och salt under lock på svag värme i ca 15 min.
  7. När den är färdigkokt, rör om med en sked och ställ åt sidan.
  8. Avokadosås: Mixa avokao, mandelmjölk, limejuice och salt till en slät sås.
  9. Gör din Broccoloco Bowl: I en djupare tallrik lägger du ut babyspenat på en sida, därefter placerar du ut sötpotatis, quinoa och Broccoloco.
  10. Toppa med avokadosåsen, picklad rödlök, limeskivor och valnötter.
  11. Servera gärna med stekt halloumi i tärningar. Passar också utmärkt tillsammans med stekt lax!