Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Broccolisoppa med svampquesadilla

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 500 g färsk broccoli
  • 7 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 krm mald muskot
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • rostade pumpakärnor

Quesadilla

  • 300 g mjölig potatis
  • 150 g färska champinjoner
  • smör
  • 1 ägg
  • 75 g riven prästost
  • 1 dl hackad persilja
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 8 små tortillabröd
  • rapsolja till stekning

Så här gör du

  1. Soppa: Hacka löken. Dela broccolin i buketter och skiva stammen. Koka lök, broccoli, vatten, fond, grädde och muskot under lock tills broccolin är mjuk, cirka 12 minuter.
  2. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Strö över pumpa­kärnor vid servering.
  3. Quesadilla: Skala och koka potatisen. Pressa genom potatispress. Hacka champinjonerna och stek dem i smör. Blanda potatis, champinjoner, ägg, ost och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bred fyllningen på hälften av bröden, lämna en liten bit i ytterkant. Lägg på resten av bröden, tryck till lätt.
  5. Stek gyllenbruna i olja på båda sidor. Servera bröden nystekta, skurna i tårtbitar eller halvor.