Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Broccolisoppa med rödbetsfärskost

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 ⁄2 purjolök
  • 1 citrongräs
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 potatisar
  • 250 g broccoli
  • 150 g strimlad grönkål
  • salt, peppar

Färskost

  • 200 g färskost
  • 1 rödbeta
  • salt, peppar

Så här gör du

  1. Ansa, skölj och skär purjolök i skivor. Ta bort det yttersta skiktet av citrongräset. Krossa den tjocka delen med skaftet på kniven. Skär citrongräset i tunna skivor. Fräs purjolök och citrongräs i gryta med oljan i en minut under omrörning.
  2. Späd med vatten, smula ner buljongtärningar. Koka upp. Skala och riv potatisar. Skala stjälken till broccolin och skär i tunna skivor. Dela resten i buketter. Tillsätt potatis och grönsaker i soppan och låt den sjuda i 10 minuter. Salta och peppra.
  3. Färskost: Skala och riv rödbetan fint. Pressa ur lite av rödbetssaften med handen. Blanda osten med rivna rödbetan. Salta och peppra