Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Broccolisoppa med bönor & krutongpesto

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Broccolisoppa

  • 500 g färsk broccoli
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 burk cannellini– eller små vita bönor, 400 g
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Krutongpesto

  • 2 rejäla skivor bondbröd
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 50 g pinjenötter
  • olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 dl grovriven pecorino eller parmesanost

Så här gör du

  1. Broccolisoppa: Skala och hacka lök och vitlök. Skär broccolin i bitar, skiva stammen.
  2. Mjukstek lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt broccolin och låt fräsa med någon minut. Häll på vatten och buljong. Koka under lock tills broccolin är mjuk, i 12–15 minuter.
  3. Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda ner dem i soppan när ungefär hälften av koktiden är kvar.
  4. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
  5. Krutongpesto: Skär brödet i tärningar. Stek bröd, vitlök och nötter i olivolja tills det har fin färg.
  6. Ta från värmen och blanda i strimlad basilika och ost.