Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Broccolipasta med sting

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g pasta, helst orecchiette
  • 1 st broccolihuvud
  • 0,5 st rödlök
  • 3-4 st anjovisfiléer
  • 1 st liten pepparfrukt
  • 2 msk olivolja

Så här gör du

  1. Putsa broccolin och dela den i mindre bitar. Ta bort den träiga delan av stjälken, men låt en del vara kvar. Är det blad på stjälken, så använd dem.
  2. Lägg broccolin i rikligt med kokande, lättsaltat vatten.
  3. Anpassa med koktiden för pastan, de ska vara klara samtidigt, och broccolin behöver ca 15 minuter.
  4. När det är dags, lägg pastan i samma kokvatten som broccolin. De ska koka tillsammans.
  5. Under tiden pastan och broccolin kokar ska löken hackas och fräsas tillsammans med pepparfrukten och anjovisen i en stekpanna. det ska vara en generös skvätt olivolja i pannan. Snåla inte. Löken ska ta färg, men inte brännas.
  6. När pastan är klar ska den hällas av i ett durkslag. Arbeta lite snabbt, så att inte riktigt allt kokvatten rinner bort. Lägg tillbaka pastan med broccolin i kastrullen genast.
  7. Häll pastan med broccolin i stekpannan med lökblandningen. Rör ordentligt. Om broccolin är välkokt faller den nu sönder lite och blir lite som en sås. Då har du gjort rätt.
  8. Lägg upp på tallrikar och servera direkt. Vill du göra på italienskt vis strör du lite ströbröd uppepå och serverar med ett glas rödvin gjort på primitivodruvan.