Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Broccolipaj med skinka, räkor & örter


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Broccoli är gott i en paj, speciellt med lite rökta smaker. Broccolin behöver inte förvällas innan.

Ingredienser

4-5 portioner

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin eller smör

  • 2 msk riktigt kallt vatten


Fyllning:


  • 1/2 kg oskalade räkor

  • 150 g rökt skinka i bit

  • 250 g broccoli

  • 8 avrunna soltorkade tomater

  • 1 1/2 dl finhackade färska örter, till exempel oregano och timjan

  • 150 g avrunnen tärnad fetaost


Äggstanning:


  • 3 ägg

  • 3 dl mjölk

  • salt och peppar


Så här gör du

  1. Lägg vetemjöl och margarin eller smör i en matberedare och kör alltsammans i några sekunder.
  2. 
2 Tillsätt vattnet och kör matberedaren­ i ytterligare några sekunder till en deg. Om du saknar matberedare, lägg alla ingredienser i en bunke och arbeta raskt ihop till en deg.

  3. Tryck ut degen i en pajform som mäter 24 centimeter i diameter med en löstagbar lite högre kant.

  4. Ställ pajskalet i frysen i minst 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter.

  5. Skala räkorna och skär skinkan­ i tärningar. Skär bort det grövsta­ på broccolistjälken. Dela resten i buketter och i skivor. Skär tomater­ i bitar.

  6. Fördela räkor, skinka, broccoli, tomater, örter och fetaost i pajskalet.

  7. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar­ till en äggstanning och häll den över fyllningen. Grädda pajen i 45-50 minuter. Servera varm eller ljummen.