Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Broccoli gravy curry

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk olja
  • 0,5 tsk kummin frön
  • 1 st gul lök, hackad
  • 2 st potatis, skalad, kokt och delad i mindre bitar
  • 1 st broccoli, stammar
  • 1 nypa gurkmeja
  • salt
  • 0,5 tsk chili pulver
  • 0,5 tsk garam masala
  • 1-2 msk sambar pulver
  • 2-3 dl vatten

Så här gör du

  1. Skala och koka potatisen, jag använde koktryckare vilket innebar att potatisen blev klar efter 1 puff. Den ska inte vara helt genom kokt.
  2. Häll olja i en stekpanna och när oljan är varm lägg i kummin fröna.
  3. Efter 30 sekunder, blanda i löken och fräs till löken har blivit mjuk.
  4. Lägg i potatisen och stek i två minuter.
  5. Blanda i broccolin, salt och gurkmeja. Stek allt i 2 -3 minuter på medelvärme.
  6. Därefter blanda i garam masala, chili pulver, sambar masala och vatten. Rör om och koka tills broccolin har blivit mjuk.
  7. Servera varm, gärna med chapati.