Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Broccoli- & chèvrepaj med hasselnötter

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

En paj som är perfekt på buffébordet. Hasselnötter ger pajen en fyllig smak. Kvittengelé hittar du i lite större livsmedelsbutiker.

Ingredienser

4 portioner eller 8 bufféportioner
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 125 g margarin eller smör
  • 2 msk riktigt kallt vatten

Fyllning

  • 400 g broccoli
  • 200 g chèvre
  • 2 dl grovt hackade hasselnötter

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • salt och peppar

Servering

  • kvittengelé

Så här gör du

  1. Kör grahamsmjöl, vetemjöl och margarin eller smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör allt till en deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter.
  2. Dela broccolin i medelstora buketter och förväll i lättsaltat vatten i 5 minuter. Häll bort vattnet och sprid ut broccolin över pajskalet. Skär chèvren i skivor och lägg ovanpå.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar till en äggstanning. Salta och peppra ganska mycket så att äggstanningen får smak. Häll äggstanningen över broccolin och chèvren. Grädda pajen i cirka 30 minuter. Strö över hasselnötter när det återstår 10 minuter. Servera pajen med kvittengelé.