Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Briocher

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ett genomarbetat men enkelt recept på en grunddeg för briocher. Härliga till frukost eller fika.

Ingredienser

12 stycken

Fördeg

  • 1 dl ljummen mjölk
  • 25 g jäst
  • 120 g vetemjöl
  • 1 krm salt

Deg

  • 75 g smör
  • 2 msk socker
  • 2 ägg
  • 240 g vetemjöl

Pensling

  • 1 ägg
  • några korn salt
  • 1 msk mjölk

Så här gör du

  1. Fördegen: lös upp jästen i mjölken, tillsätt salt och mjöl. Arbeta tills den går ihop. Låt jäsa till dubbelstorlek i rumstemperatur.
  2. Degen: rör ihop smör och socker. Vispa äggen lite lätt. Tillsätt i fördegen. Arbeta in mjölet. Knåda degen för hand på bakbord tills degen går ihop fint och är fast och smidig.
  3. Dela degen i 10-12 delar. Dela varje del i två delar, en stor och en lite mindre. Forma till bollar. Lägg den stora bollen i en form och tryck fast den mindre ovanpå.
  4. Låt jäsa till dubbelstorlek.
  5. Pensla med uppvispat ägg, mjölk och salt.
  6. Grädda i ugnen i ca 200 grader i ca 10 min. Låt svalna på galler.