Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Briochebullar med jordgubbar och lemon curd

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

15 bullar

Deg

  • 25 g jäst
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 570 g (drygt 9 dl) vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g rumsvarmt smör

Topping

  • 500 g jordgubbar (cirka 1 liter)
  • 1 burk (à 320 g) lemon curd
  • 1 ägg till pensling

Så här gör du

  1. Deg: Smula ner jästen i en degbunke, häll på den kalla mjölken och lös upp jästen.
  2. Rör ner äggen, de torra ingredienserna och det mjuka smöret i klickar.
  3. Arbeta ihop till en deg och knåda degen ordentligt, gärna 5-10 minuter i hushållsassistent eller för hand. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 50 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Rulla degen till 15-20 bullar. Kavla ut dem och lägg dem med jämna mellanrum på plåtar klädda med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i cirka 45 minuter.
  5. Topping: Pensla briocherna med lite uppvispat ägg och klicka på lemon curd. Strö över skivade jordgubbar och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 7-8 minuter.