Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brioche med lyxig fyllning

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Goda små munsbitar att fylla med mozzarella och parmaskinka. Perfekt på buffén!

Ingredienser

16 - 18 st

Deg:

  • 6 dl vetemjöl
  • 0,5 pkt jäst, färsk
  • 1 krm socker
  • 1 krm salt
  • 100 g smör, rumsvarmt och skuret i kuber
  • 1 dl mjölk, ljummen(37 grader)
  • 4 st äggulor
  • 1 krm bakpulver
  • 1 st ägg

Fyllning:

  • 1-2 st buffelmozzarella
  • 2 st tomater
  • 6-8 st parmaskinka, skivor

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke och rör samman med sockret, pytsa på mjölken lite i taget och rör ut.
  2. Rör samman vetemjöl och bakpulver och häll i en bunke. Gör en grop i mjölet, lägg äggulor och smör i mitten och häll i jästblandningen. Rör ihop alltsammans med en träslev.
  3. Arbeta degen mjuk i några minuter, strö över saltet och arbeta i ytterligare 5 minuter. Lägg tillbaka i bunken och täck bunken med plastfolie. Låt stå på dragfriplats i en timme.
  4. Arbeta degen med försiktiga händer och dela upp i 16–18 bitar. Forma bitar på olika sätt genom att göra bullar, slingor och kringlor. Lägg på plåt täckt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ytterligare 60 minuter.
  5. Pensla briocherna med uppvispat ägg. Grädda i mitten på ugnen, 200 grader, i 12–15 minuter, tills de fått fin färg.
  6. Låt svalna, dela på mitten och fyll med skinka, strimlad basilika, skivad mozzarella och tomat. Eller fyll med det ni tycker om.