Brigadeiros – julgodis från brasilien

Annika Broman
Ingredienser
35 stycken
- 1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g
- 50 g smör eller margarin
- 3 msk kakao
- 1 krm salt
Garnering
- dekorationsströssel eller kakao
Så här gör du
- Häll kondenserad mjölk, smör eller margarin, kakao och salt i en tjockbottnad gryta. Jag använde en ganska stor aluminiumgryta. Sätt plattan på högsta värmen och rör hela tiden med en trägaffel. När smeten börjar tjockna - sänk temperaturen till medeltemperatur. Om det bildats klumpar - rör under några sekunder med en visp. Smeten är färdig när den är tjock, det tar 8-10 minuter.
- Låt smeten kallna i rumstemperatur i 1-2 timmar. Forma kulor av smeten och rulla dem i dekorationsströssel eller kakao. Förvara brigadeiros kallt, de är godast kalla.

Du kanske även gillar
Populära recept