Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brieostfyllda kycklingfiléer med morot- och rödlökssallad

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

En ljuvlig och snabbfotad LCHF-rätt där kycklingfiléer är fyllda med krämig brie som gratineras i ugnen. Serveras med en underbar morot- och rödlökssallad. Om du inte vill äta LCHF kan du såklart göra klyftpotatis, ris eller annat valfritt tillbehör till.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g morötter
  • 2 rödlökar
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g brieost
  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 färsk koriander
  • 1 ägg
  • 1-2 dl mandelmjöl
  • salt och peppar
  • smör eller kokosfett att steka i

Så här gör du

  1. Skala morötterna och riv den grovt.
  2. Skär rödlöken i tunna skivor och lägg de i hett vatten ca 5 minuter.
  3. Dela och kärna ur chilifrukten och skär den i små bitar.
  4. Blanda ihop olivolja, balsamvinäger och salt. Blanda ner chilin.
  5. Häll vattnet av rödlöken och lägg dem i en salladsskål tillsammans med dressingen. Rör runt.
  6. Dela brieosten i fyra delar. Skär en skåra i kycklingfiléerna och fyll med brieosten och blad av koriander.
  7. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp det lätt med en gaffel. Häll mandelmjölet i en annan djup tallrik och salta och peppra. Doppa kycklingfiléerna först i ägget och sedan i mandelmjölet.
  8. Bryn de i rikligt med smör eller kokosfett i en stekpanna på medelhög värme så att de får en gyllenbrun färg. Sätt in i ugnen på 150 grader i ca 15 minuter.