Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brie chaud med päronkompott

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 brieost à 500 g
  • 1 kvist rosmarin
  • 10 timjansblad
  • 2 msk honung
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Päronkompott:

  • 300 g päron, skalade och tärnade utan kärnhus
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk strösocker
  • ½ dl vatten
  • ½ tsk färskpressad ingefärsjuice

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg samtliga ingredienser till päron­kompotten i en kastrull och låt sjuda upp. Sjud sedan i cirka 20 minuter tills päronen mjuknat.
  2. Lägg brieosten i en ugnsform som passar ostens storlek. Dra ett snitt i ostens mitt och tryck in rosmarins­ kvisten cirka 3 centimeter. Ringla över honungen, strö över lite salt och peppar och toppa med timjansblad. Baka i ugnen i 10–15 minuter.
  3. Servera med päronkompotten och bröd eller kex, samt vindruvor om du vill.