Logga in här

Brässerad Fläsksida

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 400 g sidfläsk
  • 2 st salladslök
  • 15 g ingefära
  • 15 g vitlök
  • 1 st anis
  • 1 st kanelstång
  • 3 st lagerblad
  • 3 st torkad chili
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk mörk soja
  • 1 msk Shaoxing wine
  • 1 msk matolja

Så här gör du

  1. Blanchering: Lägg fläsket i kallt vatten och koka upp. När vattnet börjar koka låt det sjuda i 1~2 minuter.
  2. Medans vattnet kokar upp, grovhacka salladslök i 6 bitar. Skiva vitlök och ingefära.
  3. Ta ur köttet från vattnet och skölj rent. Skär i ca 3 cm stora kuber.
  4. Koka upp ~1L vatten i förberedande syfte.
  5. Värm upp 1 msk matolja i en panna till medelhög temperatur. Stek köttet i 1~2 minuter tills de fått en lätt yta.
  6. Släng i salladslök, ingefära, vitlök, anis, kanel, lagerblad och chili, och stek till aromatiskt. Tillsätt ljus och mörk soja samt matlagningsvin.
  7. Tillsätt den förberedda kokande vatten tills det att köttet är helt täckt. När vattnet kokat upp igen, dra ner värmen och låt sjuda i 1 timme under locket.
  8. Efter 1 timme, ta bort locket, öka värmen och reducera såsen. Det här kan gå väldigt fort så stå kvar och håll koll. Lämna kvar lite vatten så att det faktiskt blir en sås.