Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brännvinssill 
med dill och citron

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Egensmaksatt sill imponerar på gästerna (och är inte särskilt svårt att göra).

Ingredienser

1 portion
  • 420 g färdig inlagd sill (5-minuterssill)

  • 2 dl crème fraiche
  • 
1/2 tsk stött kummin
  • 
2 msk hackad dill

  • rivet skal av 1/2 citron

  • 1 msk kryddat brännvin

Så här gör du

  1. 
Låt sillen rinna av.
  2. 
Blanda försiktigt crème fraiche med kummin, dill och citronskal.

  3. Vänd ner sillen och smaka av med kryddat brännvin.

  4. Ställ sillen i kyl, gärna några timmar, så ­smakerna hinner blandas. Sillen är hållbar i kylen 3-4 dagar. Dekorera sillen med lite extra plockad dill och finrivet citronskal.