Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bownies – dubbel topping med mintcreme och saltad chokladtryffel

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion

Brownie

  • 3 st ekoägg
  • 4 dl socker
  • 1.5 krm salt
  • 5 msk kakao
  • 3 dl mjöl
  • 150 g smält smör

Mintcreme

  • 250 g rumsvarm philadelphiaost
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk pepparmintolja
  • 1 tsk blå karamell färg

Tryffel

  • 300 g mörk choklad av god kvalitet
  • 1.5 dl grädde
  • 2 krm salt
  • 50 g smör

Så här gör du

  1. Blanda samman ägg och socker, rör ner kakaon så alla klumpar försvinner. Tillsätt smöret och sedan mjöl och salt. Rör smeten helt slät och häll i fyrkantig form klädd med bakplåtspapper (min form är ca 20 x 30 cm). Baka av på 200 grader i 30 min.
  2. Vispa samman ost och smör, tillsätt florsocker och sist mint och färg. Smaka av till önskad mintighet! Toppingen fördelas jämt på den HELT avsvalnade brownien som får vara kvar i formen. Ställ sedan svalt
  3. Koka upp grädden, dra av från plattan och rör ner chokladen. Då choklade är helt smält rör ner smör och salt. Häll tryffeln ovanpå mintcremen och jämna till. Ställ kallt i ca 2 timmar innan du skär upp fina bitar med en vass kniv som spolas med varmt vatten mellan varje snitt! Förvar i kylskåp! Mumsa lugnt!