Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bowl med grönsaksbiffar på ugnsrostade rotfrukter och Ranch dressing

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 450 g rester av ugnsrostade rotfrukter (t e x morötter, potatis, sötpotatis, palsternacka, rödbetor)
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 1 st liten vitlöksklyfta, pressad
  • 1 st ägg
  • 1/2 msk ströbröd
  • 1/2 tsk örtsalt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 tsk olivolja

Ranch dressing

  • 2 dl Hellmans majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk finhackad bladpersilja
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk Worceistershiresås
  • 1/2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Så här gör du

  1. Rör ihop ingredienserna till ranchdressingen. Smaka av med salt och peppar. Stek lök och vitlök i några minuter i olivolja. Kör rotfrukter, lök, vitlök, ägg, ströbröd, örtsalt och svartpeppar i en matberedare till en slät röra. Med fuktiga händer, forma smeten till små biffar. Stek i olivolja i ca 5 minuter tills de blir gyllenbruna. Servera grönsaksbiffarna varma med valfritt ris eller gryn, sallad, grönsaker och Ranch dressing.