Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bourguignon på linser och rödbetor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g rödbetor, helst små
  • 200 g små schalottenlökar
  • 250 g champinjoner, helst små
  • 1 stjälk selleri
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 2 tärningar vegetarisk buljong
  • 1 1/2 dl torkade puylinser
  • 2 lagerblad
  • 1 knippe timjankvistar
  • 3 msk kapris
  • salt
  • nymald peppar

Till garnering och servering

  • färsk timjan & potatismos

Så här gör du

  1. Skala rödbetor och lök. Låt gärna löken ligga en stund i varmt vatten så går det lättare. Dela betor och champinjoner om de är stora. Strimla sellerin och hacka vitlöken.
  2. Stek rödbetor, lök, champinjoner, selleri och vitlök i olivolja i en gryta, cirka 5 minuter. Rör då och då.
  3. Tillsätt vin, vatten, buljong, linser, lagerblad och hela timjankvistar. Koka sakta under lock tills rödbetor och linser är mjuka, cirka 25 minuter. Blanda i kapris efter halva koktiden.
  4. Lyft upp timjankvistarna och smaka av med salt och peppar. Strö över lite färska timjanblad och servera med potatismos.