Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bountykaka med riven kokos & choklad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 41 st har redan röstat

En riktig hit för alla mjölkchokladälskare. Mörkt röda körsbär passar också fint att garnera kakan med.

Ingredienser

12 BITAR

Botten

  • 4 dl kokos
  • 1 dl socker
  • 1 ⁄2 dl sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk smält smör
  • 4 ägg
  • 1 lime, finrivet skal

Tryffeltopp

  • 275 g mjölkchoklad
  • 50 g mörk choklad
  • 2 1 ⁄2 dl grädde
  • 1 msk honung
  • 1 msk smör

Till garnering

  • 2 Bounty
  • 1 msk kokos, riven

Så här gör du

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Klipp ut ett runt papper av bakplåtspapper och lägg det i botten av formen.
  2. Blanda alla ingredienser till botten.
  3. Häll smeten i formen, jämna till ytan och sätt in formen i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
  4. Tryffeltopp: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och honungen. Tillsätt smöret och häll den varma blandningen över chokladen. Rör till en jämn tryffel.
  5. Häll tryffeln över kakan.
  6. Garnera kakan med grovt hackad Bounty och riven kokos. Låt kakan stå kallt över natten.