Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bountybollar – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 47 st har redan röstat

Saftiga kokosbollar doppade i mörk choklad. En ljuvlig klassiker!

Ingredienser

20 stycken
  • 5 dl riven kokos
  • 1 dl kokosolja
  • 3 msk lättströ
  • 2 msk kokosmjölk
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 175 g mörk choklad, sockerfri

Så här gör du

  1. Mixa hälften av kokosen tillsammans med kokosoljan.
  2. Tillsätt lättströ, kokosmjölk, vaniljpulver och resten av kokosen och mixa ihop allt.
  3. Rulla bollar och lägg dem på ett fat med bakplåtspapper. Låt bollarna stå i frysen i 30 minuter.
  4. Hacka och smält chokladen i ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen en och en och lyft upp dem med en doppgaffel eller med en vanlig gaffel och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper.
  5. Låt bollarna stå i kylen tills chokladen stelnat.
  6. Förvara bountybollarna i en lufttät form i frysen.