Bountybollar – recept

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
20 stycken
- 5 dl riven kokos
- 1 dl kokosolja
- 3 msk lättströ
- 2 msk kokosmjölk
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 175 g mörk choklad, sockerfri
Så här gör du
- Mixa hälften av kokosen tillsammans med kokosoljan.
- Tillsätt lättströ, kokosmjölk, vaniljpulver och resten av kokosen och mixa ihop allt.
- Rulla bollar och lägg dem på ett fat med bakplåtspapper. Låt bollarna stå i frysen i 30 minuter.
- Hacka och smält chokladen i ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen en och en och lyft upp dem med en doppgaffel eller med en vanlig gaffel och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper.
- Låt bollarna stå i kylen tills chokladen stelnat.
- Förvara bountybollarna i en lufttät form i frysen.

Du kanske även gillar