Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Borstj

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 6 rödbetor
  • 2 gula lökar
  • 1 bit rotselleri (150 g)
  • 2 persiljerötter (150 g)
  • 2 morötter
  • 250 g vitkål
  • 250 g rökt sidfläsk
  • 1 ,5 liter vatten + oxfond
  • (1 märgben)
  • 4 kryddnejlikor
  • 4 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • neutral olja till stekning
  • salt
  • färsk pepparrot och gräddfil

Så här gör du

  1. Skiva löken och strimla vitkålen. Skiva sidfläsket i tunna skivor. Fräs alltihop med olja i en stor, tjockbottnad kastrull tills kålstrimlorna mjuknat och löken och fläsket brynts.
  2. Skala alla rotfrukter och skär dem i tjocka slantar, tärningar eller olikformade bitar. Rödbetorna kan du dela i klyftor.
  3. Lägg alla kryddor och grönsaker - utom rödbetorna i den stora grytan och tillsätt den utspädda oxfonden, vinägern och tomatpurén. Har du ett märgben kan du lägga ner det i grytan. Låt puttra på medelvärme i 45 minuter, skumma av om det behövs.
  4. Tillsätt rödbetorna och sjud i ytterligare en halvtimme. Smaka av med salt och vitpeppar och servera med en klick gräddfil och färskriven pepparrot.