Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Borlottibönor med rostad vitlök & pancetta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 burkar borlottibönor à 400 g
  • 1 hel vitlök
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk repade timjanblad
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • 100 g pancetta
  • cirka ¾ dl soltorkade tomater

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Baka den hela vitlöken i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna. Pilla ut vitlöksköttet.
  2. Mosa ihop vitlöksköttet med olivolja och balsamvinäger. Blanda i timjan.
  3. Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd ner dem i dressingen och smaka av med salt och peppar. Låt gärna marinera.
  4. Fintärna pancettan och knaperstek i lite olivolja. Låt rinna av på hushållspapper. Tärna de soltorkade tomaterna fint.
  5. Toppa bönorna med soltorkade tomater och knaperstekt pancetta.