Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bönsallad med tapenade

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 400 g haricots verts
  • 2 burkar stora vita bönor à 400 g

Tapenade

  • 3 dl svarta urkärnade oliver
  • 3 vitlöksklyftor
  • 6 sardellfiléer
  • 4 msk kapris
  • 2 msk färsk timjan
  • 1/2 citron, pressad saft
  • 4 msk olivolja
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Tapenade: Hacka oliver, vitlök, sardeller, kapris och timjan för hand. Blanda i citronsaft, olivolja och peppar.
  2. Koka haricots verts i lättsaltat vatten tills de är knappt mjuka, cirka 5 minuter. Låt rinna av och kallna. Skölj de vita bönorna och låt rinna av.
  3. Blanda haricots verts, vita bönor och tapenade.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.