Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bönsallad med tapenade

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 400 g haricots verts
  • 2 burkar stora vita bönor à 400 g

Tapenade

  • 3 dl svarta urkärnade oliver
  • 3 vitlöksklyftor
  • 6 sardellfiléer
  • 4 msk kapris
  • 2 msk färsk timjan
  • 1/2 citron, pressad saft
  • 4 msk olivolja
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Tapenade: Hacka oliver, vitlök, sardeller, kapris och timjan för hand. Blanda i citronsaft, olivolja och peppar.
  2. Koka haricots verts i lättsaltat vatten tills de är knappt mjuka, cirka 5 minuter. Låt rinna av och kallna. Skölj de vita bönorna och låt rinna av.
  3. Blanda haricots verts, vita bönor och tapenade.