Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bönsallad med citronvinägrett och baconpangratto

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g blandade bönor, t ex gröna bönor och vaxbönor

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1/2 dl + 1 msk olivolja

  • 1 msk pressad citron

  • 1 tsk dijonsenap

  • 1 tsk flingsalt

  • 1 krm nymald svartpeppar

  • 50 g bacon
  • 35 g dagsgammalt vitt bröd

  • 1/2 kruka basilika

Så här gör du

  1. Rensa bönorna och klipp bort fästena. Koka upp rikligt med vatten och sjud bönorna ca 3 min, tills de är knapriga och inte för mjuka. Spola dem i iskallt vatten. Låt rinna av och lägg dem i en skål.
  2. 
Skala och riv vitlöksklyftan. Vispa ihop med 1/2 dl olja, citronsaft och senap. Häll dressingen över de ljumna bönorna. Krydda med flingsalt och peppar.

  3. Skär baconet i små bitar. Smula brödet. Stek bacon och bröd knaprigt i 1 msk olja. Hacka basilikan och blanda i den.

  4. Toppa bönorna med baconpangratto och servera.