Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bondsallad – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Recept på bondsallad med senapsvinägrett. Bondsalladen är en genialisk rätt! Mättande, matig och lätt att slänga ihop av det som finns hemma i skåpen.

Tips! Säsongsanpassa gärna salladen och utveckla smakerna efter eget tycke. På vintern blandar du kanske i grönkål eller svartkål, på våren och sommaren till exempel rädisor och primörer.

Recept ur kokboken ”Nyfiken grönare: smartare vego” av Cecilia Blankens & Kristin Johansson (Norstedts Förlag). Boken finns på bland annat Adlibris och Bokus.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg
  • 1 knippe sparris
  • kokta potatisar, gårdagens överblivna funkar toppen, eller andra tillagade rotfrukter och grönsaker
  • 2 nävar salladsblad
  • 1 näve brödkrutonger
  • 4 skivor lagrad hårdost

Senapsvinägrett

  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 msk vinäger
  • olja
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Koka äggen så som ni gillar.
  2. Snoppa bort någon centimeter av den nedre delen av sparrisen. Är sparrisarna späda äts de med fördel som de är. Är de grova så kokas de i lättsaltat vatten någon minut.
  3. Skiva potatis och/eller rotfrukter.
  4. Skölj salladsbladen och torka dem.
  5. Skala äggen och dela dem.
  6. Blanda ingredienserna till vinägretten och smaka av med salt och peppar.
  7. Vänd samman potatis, salladsblad, sparris, krutonger och vinägrett med händerna. Smula ostskivorna över salladen.
Du kanske även gillar