Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bondsallad – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg
  • 1 knippe sparris
  • kokta potatisar, gårdagens överblivna funkar toppen, eller andra tillagade rotfrukter och grönsaker
  • 2 nävar salladsblad
  • 1 näve brödkrutonger
  • 4 skivor lagrad hårdost

Senapsvinägrett

  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 msk vinäger
  • olja
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Koka äggen så som ni gillar.
  2. Snoppa bort någon centimeter av den nedre delen av sparrisen. Är sparrisarna späda äts de med fördel som de är. Är de grova så kokas de i lättsaltat vatten någon minut.
  3. Skiva potatis och/eller rotfrukter.
  4. Skölj salladsbladen och torka dem.
  5. Skala äggen och dela dem.
  6. Blanda ingredienserna till vinägretten och smaka av med salt och peppar.
  7. Vänd samman potatis, salladsblad, sparris, krutonger och vinägrett med händerna. Smula ostskivorna över salladen.
Du kanske även gillar