Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bondomelett med potatis & grillkorv

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En klassisk bondomelett kan bestå av olika ingredienser. Förr tog man vad man hade, nu har vi ofta lyxen att välja efter tycke och smak.

Ingredienser

1 PORTION
  • 3 ägg
  • 2 msk vatten eller mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 kokt potatis
  • 12 grillkorvar, (gärna Stockholmare)
  • 1 ⁄2 gul eller röd lök
  • eventuellt 1 tomat
  • 20 g riven ost
  • 1 msk hackad persilja
  • smör till stekning

Tillbehör

  • sallad
  • daikonkrasse eller vanlig krasse

Så här gör du

  1. Knäck äggen i en skål och vispa i vatten eller mjölk, salt och peppar.
  2. Tärna potatisen och skär korven i centimeterstora bitar. Skiva löken och tomaten.
  3. Smält smör i stekpannan, häll i äggsmeten, rör om med en gaffel.
  4. Lägg i korvbitarna, potatisen, löken och tomatskivorna. Stek ett par minuter på medelvärme, strö över ost och persilja.
  5. Vik ihop omeletten eller vänd den och stek på andra sidan.
  6. Servera med sallad. Strö över krasse.