Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bönburgare med picklad rödlök

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Servera bönburgaren med picklad rödlök, gräddfil och avokadoröra.

Ingredienser

4 portioner

Bönburgare

  • 800 g kokta bönor, kidneybönor eller blandade bönor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 msk cajunkrydda
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl majsstärkelse, till exempel Maizena
  • ½ tsk salt
  • smör till stekning

Picklad rödlök

  • 1 dl ättika
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar

Avokadoröra

  • 2 avokado, mjuka
  • ½ dl crème fraiche
  • 1-2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd, gärna briochebröd
  • 1 gemsallad
  • 8 tomatskivor
  • 1 avokado, skuren i klyftor eller skivor
  • 2 dl chunky salsa
  • 2 dl gräddfil

Så här gör du

  1. Bönburgare: Mixa bönorna. Hacka vitlöken och löken fint. Blanda ihop alla ingredienser. Sätt plastfolie över bunken och sätt in den i kylen 30 minuter till 1 timme så går det lättare att forma burgarna.
  2. Ta ut bunken och forma till fyra burgare. Stek burarna i smör på medelvärme på båda sidorna.
  3. Picklad rödlök: Rör ihop ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Skala och skiva löken så tunt som möjligt gärna på en mandolin. Lägg i löken i den heta lagen och dra av från värmen, låt svalna. Lägg i en burk och sätt på locket. Förvaras i kylen.
  4. Avokadoröra: Mosa ihop avokado och crème fraiche. Rör i vitlök och salt.
  5. Servering: Grilla hamburgerbröden eller stek dem i en stekpanna.
  6. Lägg sallad i botten på hamburgerbröden. Lägg på burgarna, tomat och avokado. Servera salsa, gräddfil och picklad rödlök i skålar bredvid.