Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bön- och köttfärsgratäng

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Smakrik och enkel rätt, som kan vara en variant på den klassiska köttfärssåsen

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g vaxbönor
  • 600 g nötfärs
  • 3 msk smör/kokosfett
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl krossade tomater
  • 1 tsk torkade örtkryddor
  • salt och peppar
  • 4 ägg
  • 150 g riven ost

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader, grilleffekt.
  2. Skär av rotfästet på vaxbönorna och koka dem mjuka. Häll av vattnet.
  3. Fräs nötfärsen i smör eller kokosfett. Tillsätt tomatpuré och fräs helt färdig. Häll i de krossade tomaterna och krydda med örter, salt och peppar.
  4. Lägg bönorna i botten på en ugnsfast form. Fördela köttfärssåsen och gör en grop i färssåsen. Knäck över äggen och försök få gulan att hamna i gropen.
  5. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen i 10 minuter.
  6. Strikt LCHF: Byt ut vaxbönorna mot spenat och servera med några skivor brieost.