Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bolognese på högrev

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 port spaghetti
  • 2 st gula lökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 200 g morötter
  • 150 g bacon
  • 900 g högrev
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 dl rödvin
  • 0,5 dl kalvfond
  • 2 askar körsbärstomater
  • 2 msk oregano
  • 1 dl grädde
  • parmesan

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och skär moroten i små tärningar. Strimla baconet och skär högreven i tärningar. Hetta upp smör i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och morot. Tillsätt bacon, högrev och tomatpuré och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Häll på vin och fond, lägg i tomater och oregano. Koka upp, sänk värmen och låt koka minst 1,5 timme under lock. Rör om då och då. Häll i grädde, låt koka upp och smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och pressad citron. Red eventuellt av med maizena. Servera med nykokt spagetti och riven parmesan.