Bolognese på högrev

http://sandrasmatkrypin.blogspot.se/2013/10/bolognese-pa-hogrev.html
Ingredienser
4 portioner
- 4 port spaghetti
- 2 st gula lökar
- 3 st vitlöksklyftor
- 200 g morötter
- 150 g bacon
- 900 g högrev
- 4 msk tomatpuré
- 4 dl rödvin
- 0,5 dl kalvfond
- 2 askar körsbärstomater
- 2 msk oregano
- 1 dl grädde
- parmesan
Så här gör du
- Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och skär moroten i små tärningar. Strimla baconet och skär högreven i tärningar. Hetta upp smör i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och morot. Tillsätt bacon, högrev och tomatpuré och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Häll på vin och fond, lägg i tomater och oregano. Koka upp, sänk värmen och låt koka minst 1,5 timme under lock. Rör om då och då. Häll i grädde, låt koka upp och smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och pressad citron. Red eventuellt av med maizena. Servera med nykokt spagetti och riven parmesan.

Du kanske även gillar