Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Boeuf bourguignon

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

En god högrevsrätt med bland annat bacon, morötter och champinjoner! Recept av Donal Skehan.

Ingredienser

4 portioner
  • 900g högrev (skuren i 3cm kuber)
  • 2 msk olivolja
  • 150g bacon, skivad
  • 1 stor morot, skalad och slantat
  • 1 stor lök, skalad och skivad
  • 3 vitlöksklyftor, skalade och fint hackade
  • 2 msk vetemjöl
  • 500ml röttvin
  • 300ml köttbuljong
  • 1 lagerblad
  • 1 msk tomatpuré
  • 18 små pärllökar, skalade
  • 300g små champinjoner
  • salt
  • svartpeppar
  • Potatismos:
  • 600 g potatis (skalad)
  • 200 g smör
  • 1-2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • salt

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 150 ° C eller låt den sjuda på spisen - upp till Er.
  2. Häll lite olja i en gryta med ett lock och värm på medelhög värme. Tillsätt köttbitarna och bryn dem på alla sidor så att de får en fin yta. Stek i omgångar så köttet inte kokar. Avsluta med att bryna bacon.
  3. Låt kött och bacon vila på en tallrik. I den återstående köttsaften, stek lök, vitlkök och morötter tills de mjuknat och lägg tillbaka kött och bacon till grytan.
  4. Tillsätt mjölet och stek runt i några minuter, rör om medan du steker.
  5. Häll i vinet, köttbuljong och lagerblad, tillsätt tomatpuré och rör runt. Krydda med salt och svartpeppar och värm grytan tills det sjuder.
  6. På med locket och välj om grytan skall sjuda på spisen eller i ugnen. 3 timmar i ugnen eller 90 minuter på spisen. Vätskan skall reducera och köttet skalla vara genomkokt så det faller samman när man lfyter med en gaffel.
  7. Koka och häll av potatisen, tillsätt mjölken och låt den koka upp först i kastrullen innan du tillsätter smör.
  8. Krossa potatisen med en elvisp och vispa sedan moset till önskad konsistens. Smaka av med salt.
  9. När cirka 20 minuter före servering, stek pärla lök och svamp i en stekpanna på medelhög värme
Du kanske även gillar