Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Boeuf bourgignon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 1/2 kg högrev
  • 2 msk vetemjöl
  • 250 g rökt sidfläsk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 3 morötter, slantade
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 3 lagerblad
  • 1 flaska rött vin, gärna Chianti
  • 15 steklökar
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk finhackad persilja
  • smör
  • salt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär köttet i bitar (cirka 3x3 centi-meter). Salta, peppra och vänd runt köttet i mjöl. Bryn i omgångar i smör så att bitarna får en fin brynt yta. Lägg i en ugnsfast gryta.
  3. Tärna och knaperstek hälften av fläsket. Tillsätt hackade vitlökar och klyftad lök och låt steka med 30 sekunder. Lägg i grytan tillsammans med köttet.
  4. Tillsätt 1 slantad morot, timjan, lagerblad och vin.
  5. Sätt in grytan med lock i nedre delen ugnen och låt stå cirka 3 1/3 timme.
  6. Koka steklöken i saltat vatten cirka 5 minuter. Skölj i kallt vatten och skala.
  7. Knaperstek resten av fläsket. Stek champinjonerna i smör.
  8. Tag av locket på grytan och tillsätt resten av den slantade moroten. Låt koka ytterligare 30 minuter på spisen så att såsen kokar ned och blir lite tjockare. Rör ned en rejäl smörklick i grytan innan servering. Smaka av med salt och peppar.
  9. Stek lökarna i smör strax innan servering och tillsätt champinjoner, fläsk och persilja.
  10. Toppa grytan med fräset och servera med haricots verts och potatis.