Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Böckling med skepparröra


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Denna supersvenska ”macka” är verkligen ett härligt tilltugg. Men skepparröra och böckling passar också bra som somrig lunch tillsammans med färskpotatis eller som vickning frampå nattkröken.


Ingredienser

16 stycken

  • 2 böcklingar
  • 
knäckebröd, brutet i bitar

  • rädisor

  • gräslök

  • Skepparröra:

  • 1/2 dl hackad ättiksgurka

  • 1/2 dl hackad gräslök

  • 3 msk hackad rödlök
  • 
1/2 dl kesella

  • 3 mk majonnäs

  • 2 msk lättrökt kaviar, till exempel Kalles

  • 2 hårdkokta ägg
  • 
flingsalt

  • nymald vitpeppar


Så här gör du

  1. Blanda ingredienserna till skepparröran.

  2. Rensa böcklingen noga och dela den i grova bitar.

  3. Vid servering: Lägg en klick röra på brödet. Toppa med böckling, skivade rädisor och hackad gräslök.