Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Böckling med rödbetor och senapssås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Senapssås

  • 1 dl dijonsenap
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 1/2 dl neutral olja, till exempel raps- eller solrosolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen vitpeppar

Böckling med rödbetor

  • 8 böcklingar
  • 1 rödlök
  • 1 1/2 dl tärnade inlagda rödbetor
  • 4 msk kapris
  • svartpeppar, malen

Till garnering

  • dill
  • gräslök

Tillbehör

  • kokt potatis
  • knäckebröd
  • lagrad ost

Så här gör du

  1. Senapssås: Vispa ihop dijonsenap, strösocker och vinäger i en skål.
  2. Droppa i oljan i en fin stråle och vispa kraftigt under tiden. Tillsätt salt och peppar. Späd eventuellt ut såsen med lite kallt vatten.
  3. Böckling med rödbetor: Rensa böcklingen, ta bort ryggraden och dra av skinnet. Lägg upp böcklingen på ett fat.
  4. Ringla på lite av senapsdressingen på böcklingen.
  5. Skala och hacka löken fint.
  6. Lägg löken, rödbetorna och kaprisen på böcklingen. Strö över svartpeppar och garnera med dill och gräslök.
  7. Servera resten av senapsdressingen i en skål eller burk vid sidan om.
  8. Servera böcklingen med kokt potatis, knäckebröd och lagrad ost.