Blueberry sticky buns

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
20 bullar
- 25 g jäst
- 50 g smör
- 7 dl mjölk
- 3/4 dl honung
- 1/2 tsk salt
- 1 ägg
- 1 äggvita, spar äggulan till pensling
- 2 dl majsstärkelse, till exempel Maizena
- 9 dl glutenfri mjölmix, till exempel Lailas mjölmix, eller blanda själv
- 2 tsk mald kardemumma
- 20 g psylliumfrömjöl, fiberhusk eller psyllium
- mandelmjöl till utbakning
Fyllning
- 150 g smör, mjukt
- 2 msk honung
- 3 msk kokossocker
- 1 tsk vaniljpulver
- 3 dl blåbär
Till pensling
- 1 äggula
- 1 msk mjölk, lätt uppvispad med en gaffel
Så här gör du
- Smula ner jästen i en bunke.
- Smält smöret och häll i mjölken. Se till att degvätskan är ljummen. Häll degvätskan över jästen.
- Tillsätt honung, salt, ägg och äggvita.
- Rör i majsstärkelse, mjölmix, kardemumma och psylliumfrömjöl. Lägg över plastfolie och låt degen jäsa 45 minuter.
- Rör under tiden ihop alla ingredienser till fyllningen.
- Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rektangel tills den är cirka 1 centimeter tjock.
- Bred ut fyllningen. Rulla ihop degen på längden och skär upp i 20 snäckor. Lägg snäckorna i en smord form. Sätt plastfolie över och låt jäsa ytterligare cirka 35 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
- Vispa ihop äggula och mjölk och pensla på bullarna.
- Grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
- Låt bullarna svalna på ett galler, under en bakduk.
2 kommentarer om "Blueberry sticky buns"

Du kanske även gillar
Populära recept
SET
Den degen går inte att kavla. Jag följde receptet exakt och degen fick jag hälla ur degbunken. Bara att slänga. Vet inte om det är fel mängd på någon ingrediens eller vad det är. Köpt maizenastärkelse, blåbär o honung i onödan. Så försök inte baka det här!
Mitt Kök
Åh vad tråkigt att det inte blev bra, särskilt när du köpt hem specifika ingredienser för ändamålet. Blandade du en egen mjölmix eller köpte du färdig? Hälsningar Mitt kök-redaktionen