Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blueberry cheesecake

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar

Pajbotten

  • 200 g digestivekex (14 st)
  • 28 g strösocker (2 msk)
  • 100 g smör

Cheesecakefyllning

  • 120 g Blåbär
  • 600 g färskost (cream cheese)
  • 180 g strösocker (2 dl)
  • 5 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 20 g vetemjöl (2 msk)
  • 50 g vispgrädde (0,5 dl)
  • 165 g ägg (3 st)

Varma blåbär

  • Blåbär
  • Citronsaft
  • Strösocker
  • Vatten

Så här gör du

  1. Pajbotten: Sätt ugnen på 180 grader. Kör kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt sockret och mixa ihop.
  2. Smält smöret och tillsätt det. Blanda ordentligt och fördela sedan blandningen jämnt på botten av en springform, 22 cm i diameter.
  3. Platta till ytan lite lätt med baksidan av en matsked. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna helt.
  4. Cheesecakefyllning: Sätt ugnen på 160 grader. Vispa färskost, strösocker, vaniljsocker och mjöl till en fluffig blandning.
  5. Vispa ner grädden. Vänd ner 1 ägg i taget med en slickepott. Häll i fyllningen i formen, Strö blåbär ovanpå.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 45-50 minuter. Stäng av ugnen, och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 20 minuter. Ta ut och låt svalna helt ute innan den får stå i kylen i minst 6 timmar, gärna över natten, så att den stelnar och krämar till sig ordentligt.
  7. 7 Varma blåbär: Värm på blåbär tillsammans med citronsaft, strösocker och lite vatten i en kastrull. Låt sjuda på mellanvärme i 5-10 minuter tills du ser att blåbären börjar bli mjuka. Servera varma till en bit cheesecake.