Blue cheeseburger

Klassisk burgare som blir extra god med äpple, saltgurka och blue cheese.
Ingredienser
4 stycken
- 600 g nötfärs
- 2-3 krm salt
- 1 krm nymald peppar
- 3 tsk worcestershiresauce
- 1 stort äpple
- 4 hamburgerbröd
- cirka 120 g blue cheese
- isbergssallad
- dijonsenap
- 3-4 hela saltgurkor
- 1 rödlök
Till servering:
- pommes frites
Så här gör du
- Arbeta in salt, peppar och worcestershiresauce i färsen. Dela färsen i fyra delar. Rulla varje del till en boll, ett par minuter per styck, det gör färsen mjuk. Forma till burgare, något större än brödet. Täck med plast och låt gärna vila en stund i kylen.
- Skiva äpplet och grilla eller stek skivorna hastigt. Värm brödet i ugnen eller på grilljärnet.
- Sätt ugnen på grill. Grilla eller stek burgarna, 2-3 minuter per sida. Flytta över dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på tjocka skivor av osten. Sätt in plåten någon minut i övre delen av ugnen.
- Lägg sallad och äpple på brödet. Bred på senap. Lägg på burgarna och toppa med gurka och lökringar.

Du kanske även gillar
Populära recept