Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blue cheeseburger


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 stycken

  • 600 g nötfärs

  • 2-3 krm salt

  • 1 krm nymald peppar

  • 3 tsk worcestershiresauce

  • 1 stort äpple

  • 4 hamburgerbröd
  • cirka 120 g blue cheese

  • isbergssallad

  • dijonsenap

  • 3-4 hela saltgurkor
  • 1 rödlök


Till servering:


  • pommes frites


Så här gör du

  1. Arbeta in salt, peppar och ­worcestershiresauce i färsen. Dela färsen i fyra delar. Rulla varje del till en boll, ett par minuter per styck, det gör färsen mjuk. Forma till ­burgare, något större än brödet. Täck med plast och låt gärna vila en stund i kylen.

  2. Skiva äpplet och grilla eller stek skivorna hastigt. Värm brödet i ugnen eller på grilljärnet.

  3. Sätt ugnen på grill. Grilla eller stek burgarna, 2-3 minuter per sida. Flytta över dem på en plåt med ­bakplåtspapper. Lägg på tjocka ­skivor av osten. Sätt in plåten någon minut i övre delen av ugnen.

  4. Lägg sallad och äpple på brödet. Bred på senap. Lägg på ­burgarna och toppa med gurka och lökringar.