Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

BLT-macka i egen tappning

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 8 vitt rostbröd
  • 280 g bacon
  • 8 ägg
  • 150 g äkta majonnäs
  • 4 stora tomater
  • 1 isbergssallatshuvud (cirka 200 g)

Så här gör du

  1. Värm en stekpanna på spisen på medelhög värme med en liten klick smör i. När smöret är mellanbrynt, stek baconen hela. Baconen ska ha rejält med färg innan du häller av fettet och lägger upp baconen på hushållspapper för att dra ur det sista fettet och svalna.
  2. Rosta brödet (i en brödrost, toaster eller stekpanna), så det blir gyllenbrunt. Bred över majonnäs i ett tjockt lager på både över- och underbrödet.
  3. Skiva tomaterna i tjocka skivor och lägg på både över- och underbrödet. Skölj av sallatshuvudet och riv det sedan i lagom stora bitar - skär det inte med kniv! Skaka av vattnet och lägg salladen på tomaterna.
  4. Vändstek hälften av äggen och lägg på dem tillsammans med bacon på salladen, lägg sedan på överbrödet, så att smörgåsen är färdig.
  5. Stek sedan resten av äggen på medelvärme, med soliga sidan upp och lägg ägget på överbrödet. Det är viktigt att gulan är lös, så att den rinner ner när man spräcker den när man ska äta! (Är man lite mer avancerad kan man alltid pochera ägget i stället!)
  6. En BLT serveras med fördel tillsammans med grill- eller salt och vinäger-chips.