Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bloody Mary-sill

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 3-4 matjessillfiléer, cirka 450 g

Sås

  • 3 msk vit balsamvinäger eller rödvinsvinäger
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk vatten
  • 1 dl ketchup eller chilisås av ketchuptyp
  • 1 msk socker
  • 1 tsk finhackad dill
  • 10 svartpepparkorn
  • 4 msk vodka
  • 2-3 krm worcestershiresås
  • 1/4 krm tabasco
  • 1 stjälk blekselleri
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Skär sillfiléerna i cirka 2 centimeter stora bitar.
  2. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Häll såsen över sillen. Täck med plastfilm och ställ svalt.
  3. Låt marinera minst 3-4 timmar, gärna över natten. Garnera med finskivad selleri. Peppra.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.