Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bloody Mary-sill

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 3-4 matjessillfiléer, cirka 450 g

Sås

  • 3 msk vit balsamvinäger eller rödvinsvinäger
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk vatten
  • 1 dl ketchup eller chilisås av ketchuptyp
  • 1 msk socker
  • 1 tsk finhackad dill
  • 10 svartpepparkorn
  • 4 msk vodka
  • 2-3 krm worcestershiresås
  • 1/4 krm tabasco
  • 1 stjälk blekselleri
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Skär sillfiléerna i cirka 2 centimeter stora bitar.
  2. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Häll såsen över sillen. Täck med plastfilm och ställ svalt.
  3. Låt marinera minst 3-4 timmar, gärna över natten. Garnera med finskivad selleri. Peppra.