Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blommiga sommarbullar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

10 stycken
  • 1 sats vetedeg, se separat recept på vetelängder med mandelmassa
  • 1 ägg till pensling
  • 1-2 msk strösocker

Fyllning

  • ca 1 dl fast hallonsylt eller lime-/lemoncurd

Garnering

  • florsocker

Så här gör du

  1. Gör och jäs degen, som i receptet till vetelängder med mandelmassa (se separat recept).
  2. Kavla ut degen till en tunn kaka. Låt den jäsa under bakduk ca 30 minuter. Ta ut runda kakor, t ex med snapsglas eller kakutstyckare, 6 eller 7 cm i diam. Vik ihop kakorna till blomblad (halvmånar) och nyp ihop underkanterna. Lägg 5 ”blomblad” på en plåt med bakplåtspapper, så att det bildas ”blommor”. Låt jäsa ca 30 minuter.
  3. Värm ugnen till 225 grader.
  4. Pensla med uppvispat ägg. Strö över sockret. Grädda bullarna i mitten av ugnen 12-15 minuter.
  5. Lägg en klick sylt eller curd i varje ”blomma”. Låt kallna på ett galler utan bakduk.
  6. Garnera med siktat florsocker.