Blommiga sommarbullar

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
10 stycken
- 1 sats vetedeg, se separat recept på vetelängder med mandelmassa
- 1 ägg till pensling
- 1-2 msk strösocker
Fyllning
- ca 1 dl fast hallonsylt eller lime-/lemoncurd
Garnering
- florsocker
Så här gör du
- Gör och jäs degen, som i receptet till vetelängder med mandelmassa (se separat recept).
- Kavla ut degen till en tunn kaka. Låt den jäsa under bakduk ca 30 minuter. Ta ut runda kakor, t ex med snapsglas eller kakutstyckare, 6 eller 7 cm i diam. Vik ihop kakorna till blomblad (halvmånar) och nyp ihop underkanterna. Lägg 5 ”blomblad” på en plåt med bakplåtspapper, så att det bildas ”blommor”. Låt jäsa ca 30 minuter.
- Värm ugnen till 225 grader.
- Pensla med uppvispat ägg. Strö över sockret. Grädda bullarna i mitten av ugnen 12-15 minuter.
- Lägg en klick sylt eller curd i varje ”blomma”. Låt kallna på ett galler utan bakduk.
- Garnera med siktat florsocker.

Du kanske även gillar