Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blomkålstabbouleh

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Blomkålstabbouleh
Foto: Eva Hildén

Blomkålsris finns att köpa i välsorterade livsmedelbutiker. Du kan göra salladen med förvällt blomkålsris eller rått. Nyttigt och mycket gott!

Ingredienser

8 portioner
  • 1 förp blomkålsris
  • 1 liten gul eller röd lök
  • 500 g cocktailtomater
  • 1 gurka
  • 1 stor knippa persilja, ca 75 g
  • färskpressad saft av 1 ½ citron
  • ½ tsk flingsalt
  • 12 krm nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Förväll eventuellt blomkålsriset i kokande vatten 1 minut, spola det under kallt vatten i en finmaskig sill och låt kalna.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Dela tomaterna och skär gurkan i små tärningar. Finhacka persiljan, både blad och stjälkar.
  4. Blanda lök, tomater, gurka, persilja och citronsaft. Salta och peppra. Vänd ner blomkålsriset.
Du kanske även gillar