Blomkålssoppa med vitlök

Klingskitchen
En god och mättande vegetarisk soppa med spännande smakkombinationer.
Ingredienser
1 portion
- 1 vatten
- 1 msk olivolja
- 1 msk citronsaft
- 1 st blomkålshuvud, ca 800 g
- 2 st grönsaksbuljongstärning
- 500 g mjölig potatis
- 1 tsk citronskal
- 3 st vitlöksklyfor
Mandelströssel
- 1 basilika
- 50 g hackad mandel
- 1,5 dl riven parmesanost
Så här gör du
- Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Stek den lätt i olivolja. Skala potatisen och skär i bitar. Skär blomkålen i buketter. Tillsätt potatis och blomkål i vitlöksfräset. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Sjud under lock tills potatisen är mjuk, 10-15 minuter.
- Rosta mandeln i en torr stekpanna. Låt svalna i en skål och blanda med parmesanost och fint skuren basilika.
- Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med citronsaft och citronskal. Servera med något gott bröd och strösslet.

Du kanske även gillar
Populära recept