Blomkålssoppa

@swedishfoodie
Ingredienser
4 portion
- 1 st blomkålshuvud
- 1 st tärning grönsaksbuljong
- 3 st mjölig potatis
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st gul lök
- 7 dl vatten
- 1 st citron
- 1 dl Creme fraîche
- 1 msk vitvinsvinäger
- cayenne
Så här gör du
- Stycka ner blomkålen i mindre buketter och lägg i en kastrull med smör och olja. Rosta kålen så den får färg.
- Skala lök, vitlök och potatis och hacka grovt. Lägg i en kastrullen och svetta på medelvärme i 5 min tillsammans med blomkålen.
- Slå på vattnet, buljongtärning, zest från halva citronen samt juice från hela citronen.
- Lägg på lock och koka tills potatis och blomkål är genomkokt.
- Häll av vättskan men spara den till spädning av soppan. Mixa allt med en stavmixer och späd med buljongen till soppan har rätt koncistens och är slät.
- Mixa i Creme fraîche och smaka av med salt, vitvinsvinäger och lite cayenne för att få upp sältan, syran och hettan. Servera.

Du kanske även gillar
Populära recept