Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blomkålssallad med räkor till rimmad fiskfilé


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, gärna sej

  • 1/2 dl socker

  • 1/2 dl salt

  • 1 vatten

  • smör att steka i

  • 1 dl vatten att sjuda i

  • Sallad:

  • 1 huvud blomkål i buketter

  • 200 g skalade räkor

  • 1/2 knippe finhackad dill

  • 1 dm finstrimlad purjolök

  • Dressing:

  • saften av 1 citron

  • 1 1/2 dl god olivolja

  • 1 klyfta vitlök

  • 1 dl riven lagrad ost

  • salt och peppar


Så här gör du

  1. Rör ihop lagen och låt fisken ligga i två timmar i kylen.

  2. Blanda till salladsingredienserna i en skål.

  3. Vispa samman citron och vinäger, pressa i vitlöken och rör ned osten. Smaka av med salt och peppar.

  4. Ta upp fisken och låt den rinna av väl. Hetta upp smör i en stekpanna. Vik ihop filéerna till ett paket och stek varje sida cirka 2 minuter. Häll på 1 dl vatten, lägg på lock och sjud fisken klar.

  5. Fördela salladen på fyra tallrikar, lägg på fisken och häll ett par matskedar av dressingen över fisken. Häll upp det som bli över av dressingen i små glas och ställ på tallriken.
Soppa. Direkt från trädgårdslandet kommer den goda blomkålssoppan.