Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blomkålssallad med harissarostat matvete

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Rostad blomkål, mandlar och salt halloumi mättar gott. Picklad rödlök blir pricken över i.

Ingredienser

4 portioner

Picklad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 1/2 dl ättikssprit
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten

Harissarostat matvete

  • 3 dl matvete
  • 1 msk harissa
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 huvud blomkål

Dressing

  • 3/4 dl olivolja
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Tillbehör

  • 1 paket halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl mandlar, rostade
  • 100 g blandad sallad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Picklad rödlök: Koka upp ättiks­sprit, strösocker och vatten i en kastrull. Skala och skiva rödlöken, lägg den i lagen och låt stå medan du förbereder resten av ingredien­serna.
  3. Harissarostat matvete: Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen, men halvera koktiden. Häll av överblivet vatten och häll ut i en ugnsfast form. Blanda harissa med olivolja, salt och nymalen svartpeppar. Häll över matvetet och blanda om ordentligt.
  4. Dela blomkålen i mindre bitar och lägg dem i formen med matvetet. Blanda om och rosta i mitten av ugnen i cirka 20 minuter eller tills allt blivit gyllene.
  5. Dressing: Blanda alla ingredienser.
  6. Tillbehör: Skiva under tiden halloumin och stek den gyllene på båda sidor i olivolja.
  7. Hacka mandeln grovt och rosta den i en torr panna.
  8. Arrangera alla ingredienser på ett stort fat. Ringla över lite av dressingen och servera med resten vid sidan av.