Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blomkålsplättar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • ½ blomkålshuvud
  • 1 msk mandelmjöl
  • 1 tsk fiberhusk
  • 2 ägg
  • salt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Råriv eller kör blomkålen till smulor i en mixer.
  3. Blanda blomkålen med mandelmjöl och fiberhusk.
  4. Vispa i ett ägg i taget och se hur tjock smeten blir. Konsistensen ska vara som fet yoghurt så att den kan bredas ut på smörpapper.
  5. Smaka av med salt.
  6. Bred ut smeten till runda små plättar på en plåt klädd med smörpapper.
  7. Grädda plättarna i ugnen i 15–20 minuter eller tills de har fått färg.
  8. Servera direkt.